my android emulator is not working

+1 John John · December 19, 2014
I have 2 big problems:

1) On both my laptops the emulator is not working and i get the same error

/images/forum/upload/2014-12-19/483cf15d8f1d3f3d5584d2bcb32c44ed.png
 
2) The android studio is not even recognizing my phone....any idea why?
 it's connected...my computer sees it...i'm pretty stuck


Post a Reply

Replies

Oldest  Newest  Rating
0 John John · December 21, 2014
i changed the value 2 times: once to 512mb and then to 1 gb and it still crashes

2)my "developer options" are activated and the "usb debugging" is checked

.......help.........
0 Rehman . · December 21, 2014
try changing the cpu, when you are creating AVD choose ARM sys instead of intel x86
-if still not resolved you can go for "Genymotion" 
0 Awesome Flame · December 21, 2014
Guys I found a video that fixes this, if you have time, watch it.
https://www.youtube.com/watch?v=ydHxs3l_MSs&feature=youtu.be
0 Rehman . · December 19, 2014
1)change the VM Heap of the Virtual Device to a lower value - this will resolved the crash i guess
when you were creating the emulator you didnt see the value of ram and it created the problem, got to AVD again and change it
2)for mobile make sure u have selected "Developers Tools"
 if you haven't it wont be recognized.
  • 1

Java / Android Development

106,961 followers
About

Very popular language used to create desktop applications, website applets, and Android apps.

Links
Moderators
Bucky Roberts Administrator