HTML5 Video not appearing

+2 Robert Summers · September 25, 2014
I am on Bucky's 29th HTML5 Video Tutorial and have followed him on his videos. I cannot get my code to work, any help is appreciated, Thank You. 

HTML File

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<link rel="stylesheet" href="main.css"/>
<script src="robert.js"></script>
</head>
<body>
<section id="skin">
<video id="myMovie" width="640" height="360">
<source src="myvid.mp4">
</video>
<nav>
<div id="buttons">
<button type="button" id="playButton">Play</button>
</div>
<div id="defaultBar">
<div id="progressBar"></div>
</div>
<div style="clear:both"></div> <!--This line is needed-->
</nav>
</section>
</body>
</html>



CSS File

body{
text-align:center;
}
header, section, footer, aside, nav, article, hgroup{
display:block;
}
#skin{
width:700px;
margin:10px auto;
padding:5px;
background:red;
border:4px solid black;
border-radius: 10px;
}
nav{
margin:5px 0px;
}
#buttons{
float:left;
width:70px;
height:22px;
}


Thanks for the help in return






Post a Reply

Replies

- page 1
Oldest  Newest  Rating
0 Franz Schmidt · September 26, 2014
You'r right :/
I really can't find any possible reason why it doesn't work for you:(
0 Franz Schmidt · September 25, 2014
What exactly doesn't work?
0 Robert Summers · September 25, 2014
Well the video does not work on the internet file, there is no video at the moment cause I haven't uploaded one on here but I have own my computer. 
0 Franz Schmidt · September 25, 2014
I hope you know you can't play the video at the moment without the javascript code...

But if you mean the startpicture of the video:
Where did you save your video file and how does the default image look like??
0 Robert Summers · September 25, 2014
I know about the JavaScript :) No worries

All the HTML code, images, etc etc are saved in the same folder and what default image.
0 Franz Schmidt · September 25, 2014
I don't know what your problem is when I run your code everything looks nice:
/images/forum/upload/2014-09-25/ba139b91421fd15d27e838d56eb50b16.PNG

And the image which you see here is the default image of the video.
It's also shown on your file in your directory:
/images/forum/upload/2014-09-25/6b552238d41bf60e6fca2705fef36755.PNG
0 Robert Summers · September 25, 2014
Strange then, I cant run my code so I don't know to be honest. I just get a blank page on chrome. 
0 Franz Schmidt · September 25, 2014
Try to implement the css code directly in the html doc by using <style type="text/css"></style>
0 Robert Summers · September 25, 2014
Still Nothing :/
0 Franz Schmidt · September 25, 2014
Did you make sure xampp (apache) is running?
  • 1
  • 2

HTML / CSS / Web Design

103,436 followers
About

Discuss, share, ask, learn and teach HTML5 and CSS3.

Links
Moderators